• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Polen
  • /
  • Vakantie Polen met de hond: tips, locaties en advies

Ga je op vakantie naar Polen met de hond? Hartstikke leuk! In het land kun je namelijk prachtige wandelingen maken. Reizen met een huisdier vergt wel wat voorbereiding. Je hebt namelijk te maken met Europese regels en wetgeving. In dit artikel lees je hier meer over. Ook vind je tips over leuke plekken die je kunt bezoeken met de hond, zodat jij en je trouwe viervoeter een fantastische vakantie in Polen zullen hebben.


Met de hond naar Polen; de regels

Als je jouw hond meeneemt naar Polen, dan zijn er een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Hieronder zullen we deze punten bespreken.

Paspoort en Vaccinatie

Een EU-dierenpaspoort is verplicht. Daarnaast moet de hond ingeënt zijn tegen rabiës, uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Deze inenting moet in het dierenpaspoort staan. Verder moet de hond gechipt zijn of een tatoeage hebben voor identificatie.

Autoregels

In Polen mag je een hond niet voorin vervoeren, ook niet met een hondengordel, en de ‘lading’ mag de bestuurder niet hinderen. Het is dan ook aan te raden om de hond achter in de auto vast te zetten met een gordel of in een bench te doen om zo hoge boetes te voorkomen.

Verboden hondenrassen in Polen

Er is geen verbod op bepaalde hondenrassen in Polen. Pups jonger dan drie maanden zijn echter niet toegestaan.

De volgende rassen zijn verboden in Polen:

  • N.V.T.

Leuke plekken om naartoe te gaan

Polen heeft prachtige natuurgebieden en er zijn dan ook duizenden wandelroutes die je kunt doen door alle gebergten en langs alle meren die het land rijk is. Een mooie plek is Mazurië. In dit gebied vind je enorm veel diversiteit in de natuur. Zo zijn er velden, bossen, bloemenweides en meer dan 2000 meren, waaronder het Sniardwymeer, het grootste meer van Polen.

Verder is Zakopane een prachtige bestemming, zowel in de zomer als in de winter. Zakopane is een wintersportbestemming. Honden mogen mee in de skilift als ze een muilkorf dragen. 


Op zoek naar een hondvriendelijke hotels?

Natuurlijk ben je op zoek naar een vakantieverblijf waar honden toegestaan zijn. Zo vind je in Warshau bijvoorbeeld het Ibis Styles Warszawa Centrum, een kleurrijk hotel dicht bij het centrum en een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek met de auto aan het natuurgebied Mazurië.

Klik op de knop onder de tekst voor een direct overzicht van ALLE hondvriendelijke hotels in Polen.


FAQ - Vakantie met de hond naar Polen

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Polen met de hond?

Vanaf het middelste punt in Nederland doe je er met de auto ongeveer 7 uur en 30 minuten over om in Polen aan te komen, afhankelijk van de dag en de tijd die je vertrekt.

Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

In Polen moet jouw hond wel verplicht over een eigen paspoort beschikken. Bekijk op deze pagina alle regels rondom paspoorten en vaccinaties voor je hond.

Waar in Polen kun je het best wandelen met de hond?

Er zijn in het land 23 nationale parken. Houd er rekening mee dat bijna elk gebergte wel een deel of geheel tot een nationaal park behoort. Honden zijn hier namelijk niet toegestaan. Let goed op de borden langs de weg. Het natuurgebied Mazurië is één van onze favoriete plekken om te wandelen met de hond.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>