• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Portugal
  • /
  • Vakantie Portugal met de hond: tips, locaties en advies

Wil je graag samen met de hond op vakantie naar Portugal? Het land heeft niet alleen een heerlijk klimaat, maar beschikt ook over prachtige locaties waar je samen met jouw viervoeter kunt genieten van de prachtige omgeving. Wel is het goed om vooraf op de hoogte te zijn van de do’s en don’ts rondom honden. Wij hebben alles voor je uitgezocht.


Met de hond naar Portugal; belangrijke informatie

Wel of geen paspoort nodig? Hoe zit het met vaccinaties? Mag mijn hondenras het land in? Het uitzoeken van alle regels kan heel veel werk zijn, tenzij je alles in een helder overzicht hebt.

Paspoort en Vaccinatie

Als je met de hond naar Portugal gaat dient deze te beschikken over een chip dat in verband staat met zijn/haar Europese hondenpaspoort. De chip moet gezet zijn voor de vaccinatie tegen hondsdolheid. De vaccinatie tegen hondsdolheid is ook de enige verplichte vaccinatie voor jouw hond.

Autoregels

Er zijn geen specifieke regels over hoe je je hond in de auto moet vervoeren. Zorg er in ieder geval voor dat jouw hond zich op zijn of haar gemak voelt en dat er een speeltje in de buurt is waar de hond mee kan spelen onderweg. 

Verboden hondenrassen in Portugal

Sommige hondenrassen zijn helaas niet toegestaan in Portugal. Als baasje van een van de volgende rassen kun je helaas niet samen met je hond op vakantie:

De volgende rassen zijn verboden in Portugal:

  • Pitbull
  • Amerikaanse Stafford
  • Argentijnse dog
  • Tosa Inu

Leuke plekken om naartoe te gaan

De meeste mensen die met hun hond naar Portugal gaan doen dit om te genieten van het mooie weer en de natuur. In Portugal zijn er heel veel gebieden waar je naartoe kunt gaan.

Onze favoriete plek is Serra da Estrella: een natuurpark met meer dan 100.000 hectare aan prachtige natuur zoals bergwanden, waterlopen en heides. Uiteraard zijn er nog veel meer mooie plekken in Portugal om samen met je honden te bezoeken. De Algarve bijvoorbeeld bestaat uit prachtige locaties waar je hond zichzelf kan zijn. Ook heb he hier heel veel stranden waar honden vrijuit kunnen lopen.


Op zoek naar een hondvriendelijke hotels?

Gelukkig zijn er genoeg plekken in Portugal om te overnachten samen met je viervoeter. Wanneer je naar de Algarve gaat raden wij Bela Vista AL aan. Een hondvriendelijke accommodatie waar je voor een mooie prijs heel veel terugkrijgt. 

Uiteraard ligt het er maar net aan waar je precies naartoe gaat. Klik op de knop om ALLE hondvriendelijke hotels in Portugal te kunnen vergelijken.


FAQ - Vakantie met de hond naar Portugal

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Portugal met de hond?

Vanaf het middelste punt in Nederland doe je er met de auto ongeveer 18 uur en 35 minuten over om in Portugal aan te komen.

Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

In Portugal moet jouw hond verplicht over een eigen Europees goedgekeurd paspoort beschikken. Bekijk hier alle regels rondom paspoorten en vaccinaties voor je hond.

Waar in Portugal kun je het best wandelen met de hond?

De mooiste natuurgebieden om met de hond te wandelen vind je in de Algarve of in het natuurpark Serra da Estrella.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>