• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Spanje
  • /
  • Vakantie Spanje met de hond: Regels, Tips en Locaties

Voor veel hondenbezitters is hun vakantie niet compleet zonder hun trouwe viervoeter. Het prachtige Spanje is een populaire bestemming onder hondenbezitters vanwege het lekkere weer, de prachtige stranden, de adembenemende berglandschappen en het heerlijke eten. Echter, voordat je in de auto of het vliegtuig stapt voor een vakantie naar Spanje met de hond is het van belang je eerst goed in te lezen in de Spaanse regelgeving op dit gebied.


Met de hond naar Spanje; de regels

Als je jouw hond meeneemt naar het buitenland is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de wetten en regelgeving in het land van bestemming. Want hoe zit het bijvoorbeeld met het identificatiebewijs en de inentingen? In het onderstaande artikel lees je alles wat je maar moet weten voordat je jouw hond meeneemt naar Spanje toe.

Paspoort en Vaccinatie

Om jouw hond mee naar Spanje te kunnen nemen, moet het dier wel in het bezit zijn van een Europees paspoort, afgegeven door een dierenarts. Hier moet instaan welke vaccinaties jouw hond heeft ontvangen evenals het chipnummer van het dier. In Spanje moet jouw viervoeter dan ook verplicht gechipt zijn en ook een vaccinatie tegen hondsdolheid is een vereiste. Deze vaccinatie moet tenminste 3 weken voor vertrek gegeven zijn.

Een andere vereiste is dat bij aankomst in Spanje honden ook een behandeling moeten hebben gehad tegen zowel teken als wormen. Verder zijn er geen speciale regels voor het meenemen van jouw hond in de auto, maar wordt het wel aangeraden om deze vast te zetten tijdens het rijden.

Autoregels

In Spanje is een reismandje verplicht! Doe je dit niet kun je een boete van 500 euro ontvangen. Zorg dus dat je altijd een reismand meeneemt.

Verboden hondenrassen in Spanje

Helaas kan je niet zomaar met elke hond naar Spanje toe voor een vakantie. Zo zijn bepaalde hondenrassen in dit land verboden. Het gaat om de Pitbull Terrier, de Staffordshire Terrier, de American Staffordshire Terrier, de Rottweiler en de Dogo Argentino..

De volgende rassen zijn verboden in Spanje:

  • Pitbull Terriërs
  • Staffordshire Terriërs
  • Rottweilers
  • Dogo Argentino

Leuke plekken om te bezoeken

Wat betreft fijne locaties om met de hond naartoe te gaan, is de keuze in Spanje zeer ruim. Zo zijn er veel stranden waar jouw dier heerlijk kan renen, zwemmen en spelen. Denk bijvoorbeeld aan de Costa del Sol met haar uitgestrekte stranden. Maar ook de Pyreneeën is een uitstekende keuze, bijvoorbeeld voor adembenemende bergwandelingen. Tot slot kunnen we de regio rondom Valencia aanraden voor mooie wandelingen in de natuur met jouw viervoeter.


Op zoek naar een hondvriendelijke hotels?

Er zijn meer dan genoeg hondvriendelijke hotels in Spanje te vinden. Zo hebben veel hotels speciale kamers beschikbaar waar huisdieren welkom zijn. Daarbij bieden sommige hotels zelfs speciale extra hondenservices aan, zoals een hondenuitlaatservice of een hondenoppasservice. Een erg fijn en hondvriendelijk hotel in Spanje is bijvoorbeeld het Hotel Aiguaclara in Begur. Dit hotel heeft een prachtige tuin waar je hond lekker kan spelen en beschikt ook over een restaurant waar je samen met jouw hond kunt eten.


FAQ - Vakantie met de hond naar Spanje

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Spanje met de hond?

Wanneer je met de auto naar Spanje gaat, kan je rekenen op zo'n 14-16 uur rijden vanaf het midden van Nederland, afhankelijk van je bestemming.

Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

Ja, in dit Europese vakantieland is het verplicht voor honden om een paspoort te hebben en om gevaccineerd te zijn tegen hondsdolheid.

Waar in Spanje kun je het best wandelen met de hond?

Om jezelf en jouw hond optimaal te laten genieten van de vakantie in Spanje zijn goede wandelplekken essentieel. Zo zijn er in de buurt van Malaga veel mooie wandelplekken langs de kust te te vinden, terwijl je ook in de bergen van bijvoorbeeld de Sierra Nevada heerlijk kunt struinen. Naast een verscheidenheid aan hondvriendelijke natuurgebieden kan je ook prima met je hond naar de Spaanse steden. Zo biedt het stadspark Parque del Retiro in Madrid bijvoorbeeld ook vele wandelmogelijkheden.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>