• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zweden
  • /
  • Vakantie Zweden met de hond: tips, locaties en advies

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Zweden en wil je jouw trouwe viervoeter meenemen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Op deze pagina geven we tips en advies voor een vakantie met hond in Zweden.


Met de hond naar Zweden; belangrijke informatie

Wel of geen paspoort nodig? Hoe zit het met vaccinaties? Mag mijn hondenras het land in? Het uitzoeken van alle regels kan heel veel werk zijn, tenzij je alles in een helder overzicht hebt.

Paspoort en Vaccinatie

Jouw hond moet in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort waarin staat dat hij is ingeënt tegen hondsdolheid (rabiës). De vaccinatie moet minimaal 21 dagen voor vertrek zijn gegeven en mag niet ouder zijn dan drie jaar. Daarnaast moet je hond gechipt zijn en moet dit nummer vermeld staan in het paspoort.

Autoregels

In Zweden gelden dezelfde autoregels voor honden als in Nederland. Dit betekent dat jouw hond vast moet zitten tijdens het rijden en dat hij niet op de voorstoel mag zitten.

Verboden hondenrassen in Zweden

Als je een vakantie met je hond naar zweden wil boeken dan kan dat gemakkelijk! Er zijn namelijk geen specifieke verboden hondenrassen voor een vakantie naar Zweden. Dus ook je Pitbull Terriër kan mee de grens over. Wel zijn hybride wolfrassen verboden voor inwoners van het land zelf. 

  • Alle rassen zijn toegestaan in Zweden

Leuke plekken om naartoe te gaan

Als je op vakantie gaat met jouw hond, wil je waarschijnlijk veel tijd doorbrengen in de natuur. Gelukkig is Zweden daarvoor een uitstekende bestemming. Enkele mooie natuurlocaties waar je met jouw hond naartoe kunt zijn:

  • Kosterhavet National Park
  • Tiveden National Park
  • Abisko National Park

Bij Kosterhavet National Park kun je bijvoorbeeld een mooie wandeling maken langs de kust en genieten van het prachtige uitzicht. In Abisko National Park kun je in de winter het noorderlicht zien en in de zomer genieten van de middernachtzon.


Op zoek naar een hondvriendelijk hotel?

Natuurlijk wil je een accommodatie vinden waar jouw hond welkom is. Een voorbeeld van een hondvriendelijk hotel in Zweden is het Clarion Hotel Amaranten in Stockholm. Hier zijn huisdieren welkom tegen een toeslag. 


FAQ - Vakantie met de hond naar Zweden

Hoeveel reistijd kost een auto vakantie Zweden met de hond?

Vanaf het midden van Nederland duurt een autovakantie naar Zweden ongeveer 14,5 uur. Neem voldoende rustpauzes voor zowel de hond als de bestuurder. Laat de hond elke 2 uur uit en geef wat water en voedsel. Zorg ervoor dat de hond veilig en comfortabel in de auto reist, bijvoorbeeld met een hondenautogordel, hondenbench of speciale hondendeken.


Moet mijn hond beschikken over een paspoort?

Ja, jouw hond moet beschikken over een Europees dierenpaspoort met informatie over de hond, zoals geboortedatum, ras en vaccinaties, inclusief verplichte vaccinaties zoals de vaccinatie tegen hondsdolheid. Informeer hierover bij de dierenarts voordat je op vakantie gaat.


Waar in Zweden kun je het best wandelen met de hond?

Er zijn veel mooie wandelgebieden in Zweden waar je met je hond kunt wandelen, zoals Nationaal Park Abisko, Nationaal Park Tiveden en de bossen en bergen rondom het Sälenfjällen-gebergte. Let op lokale regelgeving en informeer bij het lokale VVV-kantoor.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>