Bali is een steeds populairder wordende vakantiebestemming. Op dit Indonesische eiland heb je eigenlijk alles wat je zoekt als je op vakantie gaat. Van ruige surfstranden tot rustgevende eindeloos lijkende rijstvelden. Helaas ligt Bali niet om de hoek.

De vliegtijd naar Bali is dan ook niet kort en kan heel erg verschillen. Welke opties er zijn om te vliegen naar Bali? Hoelang is het vliegen naar Bali? De antwoorden op deze vragen vind je in dit artikel. 


Hoelang is het vliegen naar Bali?

De gemiddelde vliegtijd van Nederland naar Bali is tussen de 16 en 20 uur.  Een rechtstreekse vlucht naar Bali is er helaas niet. Dit omdat zelfs in het gunstigste geval het vliegtuig een korte tussenstop moet maken om te tanken. Dit gebeurt in de meeste gevallen in Singapore, Kuala Lumpur of Doha. Deze tussenstop duurt in de meeste gevallen ongeveer anderhalf uur.


Welke airlines vliegen naar Bali?

Zoals eerder benoemd zijn er geen rechtstreekse vluchten als je naar Bali vliegt. Dit omdat het vliegtuig een korte tankstop moet maken. Deze tussenstop is zo kort dat je bijna geen extra vliegtijd hebt. De meest voorkomende vluchten gaan met KLM of Qatar Airways vanaf Amsterdam Schiphol Airport.

KLM vliegt via Singapore Changi Airport waar er getankt moet worden. Deze stop wordt vaak als prettig ervaren om nog even de benen te kunnen strekken voor het laatste deel van de vlucht. De gemiddelde vliegtijd is 16 uur tot er geland wordt op Ngurah rai international airport (bali airport). De terugreis vanaf Bali duurt iets langer, namelijk zo'n 18 uur.

Als je met Qatar vliegt ben je iets langer onderweg. Ook Qatar Airways maakt één tussenstop. Dit doen ze in Doha. Gemiddeld ben je met 18 uur op Balinese grond.

Andere Airlines

  • Met Singapore Airlines heb je een vliegtijd van gemiddeld 17 uur en reis je via Singapore.
  • Met Malaysia Airlines heb je een vliegtijd van gemiddeld 17,5 uur en reis je via Kuala Lumpur.
  • Met Fly Emirates heb je een vliegtijd van gemiddeld 19 uur en reis je via Dubai.
  • Met Garuda Indonesia heb je een vliegtijd van 18,5 uur en reis je via Jakarta.

Overige opties

Er is ook een optie om te vliegen met twee tussenstops. Ondanks dat goedkope vliegtickets naar Bali bijna niet te vinden zijn, kan je met deze optie wel wat geld besparen. Het nadeel hiervan is dat je vaak te maken hebt met een langere overstaptijd waardoor je ook een langere totale reistijd hebt.

Vliegen via omliggende vliegvelden als Brussel of Düsseldorf kan iets voordeliger zijn. Naar onze ervaring schommelen de prijzen hier erg in. De vlucht duurt soms iets langer, maar niet altijd. Mocht je het niet erg vinden om via een ander vliegveld te vertrekken dan kan je hier altijd even een kijkje nemen. Let op: er is geen directe vlucht naar Bali vanuit Brussel, en er gaan ook geen directe vluchten vanuit Duitsland naar Bali.


Tijdsverschil Bali

Bali valt in de tijdzone UTC + 8. Het tijdsverschil ligt aan de zomer en wintertijd.

  • Tijdens onze zomertijd is het op Bali 6 uur later.
  • Tijdens onze wintertijd is het op Bali 7 uur later.

Het tijdsverschil in combinatie met de lange reis kan je wel drie dagen erover doen tot je lichaam volledig is hersteld van de jetlag. Wij raden dan ook aan om voor dat je naar Bali vliegt aanpassingen te doen in je ritme.


Goedkope vluchten naar Bali vinden

Wat is nu de beste vliegtijd naar Bali? De snelste opties zijn om door met KLM, Singapore Airlines of Malaysia Airlines te vliegen. De overige opties duren niet veel langer, maar het kan wel enkele uren schelen. In alle gevallen wordt er één tussenstop gemaakt om te tanken.

Via een ander vliegveld vliegen duurt soms ietsjes langer, maar niet altijd. Wel kan het soms iets voordeliger zijn. Als je het niet erg vindt om via een ander vliegveld dan Schiphol naar Indonesië te vliegen dan raden we aan om dit even te vergelijken.

Hieronder kun je direct via Skyscanner op zoek gaan naar de goedkoopste vliegtickets voor Bali. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>