• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Curaçao
  • /
  • Vliegtijd Curaçao: Hoe lang is het vliegen naar Curaçao?

Curaçao is in de laatste jaren gegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Op bijna 8 duizend kilometer afstand bevindt zich dit prachtige Caribische eiland dat onder andere bekend staat om zijn mooie stranden en blauwe zee. Maar wat is de vliegtijd naar Curaçao?


Hoelang is het vliegen naar Curaçao?

De gemiddelde vliegtijd voor een rechtstreekse vlucht is naar Curaçao is 9 uur en 30 minuten. Amsterdam Schiphol is de enige Nederlandse luchthaven vanaf waar een directe vlucht naar Curaçao (Hato airport) gaat. Vanaf hier vliegen KLM en Tui direct op Hato airport.  Kies je ervoor om te gaan vliegen naar curaçao met een tussenlanding? Dan zal de vliegtijd afhankelijk zijn van waar de tussenlanding is en hoelang de eventuele overstap duurt.

Er zijn dus geen directe vluchten naar Curaçao vanaf Rotterdam of Eindhoven. Ook is er een optie om vanaf een andere internationale luchthaven te vliegen naar Curaçao, zoals Brussel of Düsseldorf airport. Helaas is het hier ook niet mogelijk om een directe vlucht te nemen. In de meeste gevallen maak je hier een tussenlanding op Schiphol. De vliegtijd is dan gemiddeld 12 tot 13 uur.


Informatie over Curaçao

Ondanks dat naar Curaçao vliegen een lange zit kan zijn, is het eiland een onwijs populaire vakantie bestemming. Eenmaal aangekomen in Curaçao bevind je je als eerst op Hato Airport. De luchthaven bestaat uit twee gebouwen, de aankomsthal en de vertrekhal. Op de luchthaven zelf vind je vele winkeltjes en restaurants waar je je bij aankomst of vertrek prima kunt vermaken. Ook zijn hier vijf autoverhuurbedrijven te vinden. Zo kan je meteen onderweg.

Wil je geen auto huren? Dan kan je door middel van het openbaar vervoer naar je eind bestemming. Wel werkt het iets anders dan in Nederland. Verbaas je dan ook niet als de bus een half uurtje te laat komt. Buiten de aankomsthal zal je bussen vinden naar onder andere Punda of Otrabanda. Ook Willemstad is goed te bereiken door middel van deze bussen. Ze rijden tussen 7:00 en 23:00 één keer per uur en de reis duurt ongeveer 40 tot 50 minuten. De prijs van de bus is 1,70 Antilliaanse gulden en dien je gepast te betalen in de bus.


Tijdsverschil

Curaçao valt in de tijdzone UTC - 4. Het tijdsverschil ligt aan de zomer en wintertijd.

  • Tijdens onze zomertijd is het op Curaçao 6 uur vroeger.
  • Tijdens onze wintertijd is het op Curaçao 5 uur vroeger.

Met je vlucht richting Curaçao en terug naar Schiphol heeft dit invloed op je. Zo moet je er rekening mee houden dat als je richting Curaçao vliegt je (bij een vlucht van 9,5 uur) maar 3,5 of 4,5 uur later op je bestemming aan komt. Dit terwijl de vliegtijd dus een stuk langer is. De terugreis gaat je dus meer tijd kosten. Hierbij vlieg je 9,5 uur, maar kom je dus 14,5 of 15,5 uur later aan dan vertrek.


Beste vliegtijd naar Curaçao

Er zijn dus verschillende opties om richting Curaçao te vliegen. Door vanaf andere luchthavens dan Schiphol te vliegen wordt je vliegtijd langer. Dit doordat je dan één of meerdere tussenstops maakt.

De beste en kortste vliegtijd behaal je door een directe vlucht te nemen vanaf Amsterdam Schiphol. Dit kan met KLM of Tui. Zo heb je een gemiddelde vliegtijd van 9,5 uur. KLM en Tui vliegen sinds kort met een nieuw vliegtuig. De nieuwste Boeing 787-10 Dreamliner biedt voldoende meer luxe dan de meeste Europese vluchten.

Beide maatschappijen vliegen elke dag naar Curaçao. KLM doet dit met 9 tot 12 vluchten per week. Tui biedt 13 vluchten per week.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>