VLIEGTICKETS ZOEKEN & BOEKEN

ALLES DAT JE MOET WETEN OVER HET ZOEKEN EN BOEKEN VAN VOORDELIGE VLIEGTICKETS

Voordelige Vliegtickets!

Het moet haast wel een van de meest lastige aankopen zijn die men via het internet kan doen: voordelige vliegtickets vinden en boeken! Zoveel zaken waar rekening mee moet worden gehouden, zoveel onduidelijkheden en keuze uit honderden websites die allemaal beloven de goedkoopste tickets aan te bieden. Wat meer inzicht in wat voor soort ticket websites er zijn, kan je wellicht helpen een voordelig ticket op de kop te tikken!

Op deze pagina lees je over het verschil tussen zoek- en boeksitesmijn favoriete websites, apps, een zoekplan en heb ik wat broodjevliegverhalen ontkracht!

ZOEKSITES EN BOEKSITES – DE VERSCHILLEN

Zoeksites zijn websites die een overzicht van vliegtickets bieden, maar waar men niet direct kan boeken. Zoeksites verwijzen altijd door naar een boekingssite en daar verdienen zij hun geld mee. Boekingssites zijn te vergelijken met reisagenten. Zij verzorgen het papierwerk en je kunt direct contact met ze opnemen.

Beide soorten websites hebben voor- en nadelen. Lees hier meer over de voor- en nadelen van zoeksites & boekingssites. Persoonlijk begin ik altijd bij zoeksites, kom ik terecht op verschillende boekingssites waar ik prijzen vergelijk. Tot slot bezoek ik de website van de vliegmaatschappij om te kijken of hetzelfde ticket daar misschien net iets goedkoper is. 

ZOEKSITES

Apps & websites die ik in eerste instantie gebruik om de meest voordelige vliegtickets en -routes te vinden

BOEKSITES

Via de zoeksites kom ik eigenlijk altijd wel terecht op een van de volgende boekingssites.

ALTERNATIEVEN

Sommige bestemmingen vereisen wat meer zoekwerk en dan komen deze alternatieven goed van pas.

Chaser.com
Vliegtickets.nl
Tripadvisor.nl
Paperflies.com
Gate1.nl
TIX.nl
SecretFlying.com
Farecompare.com
Schipholtickets.nl
Flightsfinder.com
Vliegwinkel.nl
Budgetair.nl
Tripsta.com
Cheaptickets.com
Tripair.nl

TIPS VOOR HET ZOEKEN & BOEKEN VAN VLIEGTICKETS

TRUCJES BESTAAN NIET!
Prijzen stijgen niet doordat je zoekopdracht opgeslagen wordt in cookies. Vliegen op dinsdag is NIET altijd goedkoper en boeken op vrijdag is NIET per definitie duurder dan op een andere dag. Vliegprijzen worden gebaseerd op tientallen factoren, waaronder je bestemming, de periode waarin je boekt en vertrekt, vraag & aanbod en de vliegmaatschappij waar je uiteindelijk mee vliegt!

PRIJZEN PER PERSOON
Reis je met meerdere personen, dan kun je vaak veel goedkoper uit zijn, wanneer je vliegtickets per persoon aanschaft. Je zit dan in het vliegtuig misschien niet gezellig naast elkaar, maar als dat een paar honderd euro op je reis scheelt, wat boeit het?! Heb je een super voordelige vlucht gevonden, vergelijk dan pas prijs met een boeking voor meerdere personen. 

NEGEER REISBLOGS
Bloggers kunnen een leuk zakcentje verdienen door boekingssites voor vliegtickets te promoten. In hun blogs worden bepaalde websites aanbevolen, terwijl de bloggers er zelf nauwelijks ervaring mee hebben. Wordt een bepaalde maatschappij of ticketwebsite extra vet gepromoot, verwacht dan geen objectieve informatie. En ja, Reistijger.nl is hierop inderdaad een uitzondering.

NEGEER ALERTS
“Er is nog maar een stoel beschikbaar” Onzin! “Prijzen gaan waarschijnlijk in de komende uren stijgen” Bullshit! Boekingssites gebruiken verschillende alerts om reizigers over te halen een vlucht te boeken. Niet zozeer om jou van dienst te zijn, maar bijvoorbeeld om specifieke stoelen in het vliegtuig vol te krijgen.

FLEXIBELE REISPERIODE
Ook dit hangt natuurlijk een beetje af van je reisdoel en persoonlijke omstandigheden, maar heb je de mogelijkheid, wees dan flexibel met je vertrekdatum. Soms zijn vliegtickets een week of zelfs een dag later stukken goedkoper dan op de dag die jouw voorkeur heeft. 

BLIJF VERGELIJKEN!
Zoekmachines voor vliegtickets berekenen vaak extra commissies en boekingskosten. Hierdoor ontstaan soms belachelijk grote prijsverschillen. Gebruik altijd meerdere zoekmachines! Je zult dan zien dat hetzelfde ticket op de ene website, goedkoper of veel duurder is dan op de andere andere website.

MEER TIPS?!

Uit Het Reistijger Blog


De Belangrijkste Verschillen Tussen Vliegtickets Zoeksites & Boekingssites


34 Feiten, Mythes, Tips & FAQ Over Goedkope Vliegtickets


Mijn Favoriete Reistools voor het vinden van Vliegtickets, & Accommodaties