• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Duitsland
  • /
  • Wandelroute Berlijn: deze stadswandeling brengt je langs de leukste spots!

Er valt genoeg te ontdekken wanneer je gaat wandelen in Berlijn. Wij hebben het uitzoek werk al voor je gedaan en maakten deze wandelroute. Op deze pagina kun je de route zelf volgen maar we vertellen je ook welke spots je zult tegenkomen op deze stadswandeling door Berlijn. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!


Wat je gaat zien op deze stadswandeling Berlijn

Berlijn heeft zeer veel te bieden. Deze stad heeft een sfeer die niet te vergelijken is met die in andere steden. We kunnen niet alles bezoeken maar voor deze stadswandeling hebben we gekozen voor 3 verschillende locatie's waar je sowieso langskomt.

Alexanderplatz

Alexanderplatz is een groot verkeerspunt dat vlak bij de bekende televisietoren ligt; de Fernseturm. Een handige plek om deze wandelroute te beginnen in Berlijn omdat je hier makkelijk kunt komen met het openbaar vervoer. Mocht je toch niet op deze locatie willen starten kun je er ook voor kiezen om vanaf een andere locatie te starten. Onze route brengt je vanzelf op het juiste pad!

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie was het belangrijkste controlepunt tussen het voormalige Oost- en West-Berlijn. Een historisch zeer belangrijke plek die in veel films een belangrijke rol heeft gespeeld maar ook zelfs een musical over is gemaakt! Wanneer je hier bent aangekomen raden we je aan even een drinkpauze in te lassen in het gelijknamige Café 'Checkpoint Charlie". Heel erg trendy en typisch Berlijn, maar wel een laagdrempelige sfeer.

Rijksdaggebouw

Het Rijksdaggebouw is op sommige punten vergelijkbaar met onze eigen "Tweede Kamer". Het Rijksdaggebouw is namelijk het officiële parlementsgebouw van Duitsland. Best interessant, maar waarom staat deze plek op deze stadswandeling? Dat zul je vanzelf zien. Het gebouw is niet alleen politiek en historisch interessant, het is ook nog eens prachtig om te zien dankzij de enorme glazen koepel bovenop het gebouw.

Wandelen in Berlijn met deze wandelroute

Op Reistijger weten we alles over de leukste plekken, mooiste architectuur en bezienswaardigheden in Berlijn. Je kunt nooit alles in één keer zien maar we hebben ons best gedaan om een gevarieerde wandelroute door Berlijn voor je uit te stippelen. 

Begin je wandelroute door op het startpunt (A) te klikken. Vervolgens kun je vanaf het startpunt beginnen maar je kan ook beginnen vanaf de locatie waar je je nu begeeft. Google maps wijst je de weg vanaf je huidige locatie!


Leuk om te doen als je er bent! Boek vooraf voor de laagste prijs


Interessante informatie over je wandeling in Berlijn

3.664.088 inwoners

Gesticht op 1237

Land: Duitsland

Leuk feitje: Berlijn heeft in totaal meer dan 950 bruggen verdeeld over de stad!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>