• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Duitsland
  • /
  • Waar en wanneer kun je het goedkoopst benzine tanken in Duitsland?

Hoewel de prijsverschillen de afgelopen jaren kleiner zijn geworden, is het vaak nog steeds voordeliger om in Duitsland je brandstof te tanken. Zeker wanneer je toch al in Duitsland bent of dichtbij de grens woont natuurlijk. In dit artikel vertellen we je wanneer de benzine in Duitsland het goedkoopst is.


Wat beïnvloedt de benzineprijs in Duitsland?

Net als in ons eigen land wordt de prijs van benzine bepaald door verschillende factoren. De belangrijkste factor is de wereldwijde olieprijs. Zodra deze omhoog of omlaag gaat, zien we dat gelijk terug in de brandstofprijzen.

Een andere factor die van invloed is, is de locatie van het tankstation. Grote tankstations aan drukke (snel)wegen, hanteren hogere tarieven dan tankstations die meer afgelegen liggen. Dit is op zich niet gek, dit zien we ook in eigen land terug.

Tot slot wordt de benzineprijs beïnvloed door het tijdstip op de dag. Welk tijdstip het best is om te tanken in Duitsland vertellen we je hieronder.

"Wist je dat? Gemiddeld is de prijs van brandstof bij onze Duitse buren 11,5% lager dan in Nederland"

Wanneer is de brandstof het goedkoopst in Duitsland?

Als je gaat tanken bij onze Oosterburen dan wil je natuurlijk weten wanneer je het best kunt tanken in Duitsland. De prijs verandert namelijk gedurende de hele dag, soms wel 17 keer per dag!

De prijs van een liter benzine is het goedkoopst tussen 17:00 en 22:00 's avonds. Dit is op basis van een grootschalig onderzoek van de ADAC. De uitkomsten van het onderzoek vind je hieronder in de bijgevoegde tabel. Dit heeft alles te maken met het feit dat de meeste mensen gedurende de ochtend- en middaguren op zoek zijn naar een tankstation. Duitse ondernemers spelen hier goed op in door de prijzen hoger te maken tijdens deze 'spits uren'.

Waar vind je de goedkoopste tankstations?

We gaven het al eerder even aan; de locatie van een benzinestation in Duitsland gaat gepaard met de brandstofprijs. Tanken op de autobahn wordt afgeraden als je wil besparen. Houdt rekening met tarieven die tot wel 10% duurder liggen dan pompstations die verder van de snelweg af liggen.

De meeste tankstations langs de snelweg vragen niet alleen meer voor benzine en diesel, ook voor eten & drinken betaal je meer. Hier kunnen de prijzen tot wel 68% hoger liggen voor koffie en broodjes.

Om goedkoper uit te zijn kun je dus het best even van de drukke wegen afrijden. Verder is het nog een tip om te gaan naar een plek waar je meerdere tankstations naast elkaar hebt. Zij concurreren ten slotte met elkaar en zullen de prijzen zo laag mogelijk houden.

Tip
De Duitse regering verplicht benzinestations om prijswijzigingen zijn Wanneer je in Duitsland bent en op zoek bent naar de laagste brandstoftarieven kun je hier verschillende apps voor gebruiken. Een hiervan is Clever Tanken. Zij hebben een app voor zowel Android als Apple telefoons. Je kunt de app gratis gebruiken.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>