Jeju Island, het grootste eiland van Zuid-Korea, ligt in de Korea Strait tussen het Koreaanse schiereiland en Zuid-Japan. Bekend om zijn vulkanische landschappen en lavagrotten, trekt het hele eiland jaarlijks veel bezoekers. In dit artikel ontdek je de hoogtepunten en activiteiten die Jeju zo speciaal maken.


7 x leukste bezienswaardigheden op Jeju Island

Jeju Island staat onder andere bekend om zijn prachtige natuur. Als je het eiland bezoekt, zijn er enkele bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. Onderstaand vind je een overzicht van de top 8 must-visit plekken tijdens je verblijf op Jeju Island!

1. Cheonjeyeon waterval

De Cheonjeyeon waterval ligt te midden van een bosrijk gebied vol zeldzame planten en wilde dieren. Deze prachtige waterval bestaat uit drie verschillende watervallen die vanaf een rotsklif in een grot stromen en uitmonden in de zee. Langs het wandelpad door het bos zijn verschillende uitkijkpunten te vinden waar je een prachtig uitzicht hebt op alle delen van de waterval. De toegangsprijs voor deze waterval bedraagt 2.500 KRW per persoon.

Bron: visitjeju.net

2. Jungmun Beach

Jungmun Beach is een van de meest populaire stranden op Jeju Island. Het is een langgerekt strand met helderblauw water waar je heerlijk kunt genieten van een aantal uurtjes in de zon. Dit strand staat niet alleen bekend om zijn schoonheid, maar ook als een populaire surfspot, vooral in de zomermaanden. Rondom het strand vind je gezellige strandtenten zoals The Cliff en Badabara waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.

3. Manjanggul Cave

Manjanggul Cave is een indrukwekkende lavatunnel die zich over 13.422 meter uitstrekt. In de grot kun je prachtige grotformaties bezichtigen zoals stalactieten, stalagmieten, en kolommen. De grot herbergt een enorme kolonie van 30.000 vleermuizen, wat de grootste vleermuizenkolonie in Korea is. Naast deze vleermuizen zijn er ook 37 andere diersoorten te vinden in de grot, met de Jeju grotspin als de meest voorkomende soort.

majangul cave

Bron: https://www.indekrimpenerwaard.nl/locaties/3032185674/vvv-schoonhoven

4. Jusangjeolli klif

De Jusangjeolli klif is een indrukwekkende rotsformatie die gevormd is door een vulkaanuitbarsting. In 2005 kreeg het de status van een natuurmonument. De rotsen zien eruit al kubus- en zeshoekige pilaren die tot 20 meter hoog de oceaan uit rijzen. Deze klif is zeker de moeite waard voor natuurliefhebbers en fotografen.

5. Seongsan Ilchulbong Peak

De Seongsan Ilchulbong Peak rijst 180 meter boven de zeespiegel uit. Deze unieke krater ontstond zo'n 5000 jaar geleden door een vulkaanuitbarsting onder water. Dit maakt het tot een van de weinige onderzeese vulkanische kraters op het vulkanisch eiland Jeju. De piek staat ook wel bekend als 'Sunrise Peak', bij zonsopgang heb je hier namelijk een adembenemend uitzicht op de omringende landschappen.

6. Hamdeok Beach

Hamdeok Beack ligt aan de noordkust van Jeju Island en staat bekend als een rustiger alternatief voor Jungmun Beach. Het strand strekt zich uit over een aanzienlijke breedte van ongeveer 500 meter met ondiepe wateren en bijna geen golven. Dit maakt het een veilige en aangename plek om te zwemmen.

7. Jeongbang waterval

Jeongbang Waterval is een van de hoogste watervallen op Jeju Island met een hoogte van 23 meter. Wat deze waterval echt uniek maakt, is dat de Jeongbang Falls de enige waterval in Azië is die rechtstreeks in de oceaan valt. Dit maakt het tot een van de mooiste watervallen van Jeju Island.

hamdeok seoubong beach

Bron: https://english.visitkorea.or.kr/svc/whereToGo/locIntrdn/locIntrdnList.do?vcontsId=90647&menuSn=351

8 x leuke activiteiten op Jeju Island

Op het eiland Jeju is er een overvloed aan leuke activiteiten te beleven. Onderstaand zetten we 10 activiteiten voor je op een rijtje die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland!

1. Beklim Mount Hallasan

Mount Hallasan, gelegen in het Hallasan Nationale Park, is met een hoogte van 1.950 meter de hoogste berg van Zuid-Korea. Deze berg, oorspronkelijk een vulkaan, biedt bij helder weer een prachtig uitzicht over het landschap van Jeju Island. Op de top van Mount Hallasan kun je de rand van de krater bewonderen, wat de klim nog indrukwekkender maakt. Het beklimmen van deze berg is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Jeju Island.

mount hallasan

Bron: https://forkandfoot.com/hiking-mt-hallasan-jeju-island-south-korea/

2. Bezoek het Jeju Folk Village Museum

Het Jeju Folk Village Museum is een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van Korea en Jeju Island. Op een oppervlakte van 40.000 vierkante meter vind je meer dan 100 historische huizen en 8000 inwoners. Bezoekers kunnen wandelen door het museum en de traditionele huizen en dorpspleinen verkennen. Ook worden er regelmatig tentoonstellingen van ambachten gegeven zoals keramiek en weven. Daarnaast zijn er regelmatig culturele evenementen en optredens van traditionele muziek en dans. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet.

3. Hiken in Hallasan National Park

Hallasan National Park, gelegen rondom de berg Hallasan, is een paradijs voor wandelaars. In dit park vind je een groot aantal aan goed onderhouden wandelpaden, geschikt voor allerlei voorkeuren en niveaus van fitheid. Dit park is de ideale bestemming om de prachtige natuur van Jeju Island van dichtbij te ervaren.

"Yeomiji Botanic Garden is een enrome botanische tuin, met een buitentuin van 110.000 vierkante meter en een binnentuin van 10.000 vierkante meter."

Reistijger

4. Leer meer over Koreaanse thee bij het O’Sulloc Museum

Bij het O'Sulloc Tea Museum leer je alles over Koreaanse thee. Sinds 2001 laat dit museum bezoekers kennismaken met de Koreaanse theetraditie. Je ontdekt er de geschiedenis van thee in Korea en kunt in het café genieten van verschillende theesoorten en thee-desserts van Osulloc. Bovenin het museum is een observatorium waar je een mooi uitzicht hebt op de groene theevelden rondom.

5. Bezoek Jeju Loveland

Jeju Loveland is een uniek themapark dat gewijd is aan liefde en menselijke intimiteit. Het park toont meer dan 100 buitenkunstwerken en heeft een overdekte galerie met meer dan 40 sculpturen. De kunst is zowel humoristisch als soms erotisch. Het gehele park is als een groot kunstwerk te beschouwen.

6. Loop een route van de Olle trail

De Olle Trail op Jeju eiland strekt zich uit over 425 km met 26 verschillende routes. Deze routes bieden adembenemende uitzichten en zijn speciaal ontworpen voor veilige en ontspannende wandelingen. Ze leiden je door minder bezochte, maar prachtige delen van het eiland, met als doel bezoekers te laten ontspannen en een gevoel van vrede en geluk te ervaren.

7. Bezoek het Kymnyoung Maze park

Kymnyoung Maze Park is het eerste doolhofpark in Korea en een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Vind je weg door de uitdagende doolhoven en neem deel aan leuke spelletjes en activiteiten in het park. Naast het verkennen van het doolhof kunnen bezoekers hier genieten van de aanwezigheid van katten, er lopen hier namelijk meer dan 50 katten rond!

8. Bewonder de mooiste planten bij Yeomiji Botanical Garden

Yeomiji Botanic Garden is een enrome botanische tuin, met een buitentuin van 110.000 vierkante meter en een binnentuin van 10.000 vierkante meter. De tuin herbergt meer dan 2.300 plantensoorten en biedt vanaf de centrale uitkijktoren een geweldig uitzicht op het Jungmun Tourist Complex, Cheonjeyeonpokpo-watervallen, de slapende vulkaan Hallasan en de rotsachtige kust. Daarnaast zijn er thematuinen te vinden die Korea, Japan, Italië en Frankrijk vertegenwoordigen.

museum schoonhoven

Bron: https://www.indekrimpenerwaard.nl/locaties/3032185674/vvv-schoonhoven


Handige informatie

Wat is de beste periode om Jeju Island te bezoeken?

De ideale periodes zijn maart tot mei en september tot november vanwege het aangename weer en verminderde regen.

Hoe reis je rond op Jeju Island?

Het openbaar vervoer is beperkt op Jeju Island. Het is mogelijk om met de bus rond te reizen, maar een huurauto is sterk aan te raden om flexibel het eiland te verkennen.

Wat is de hoofdstad van Jeju Island?

Jeju City is de hoofdstad van Jeju Island.

Is Jeju Island kindvriendelijk?

Ja, er zijn veel activiteiten en attracties die geschikt zijn voor kinderen.

Hoeveel dagen Jeju?

Voor een volledige ervaring wordt minimaal 5 dagen aanbevolen vanwege de hoeveelheid aan activiteiten die je er kan doen.

Hoe bereik je Jeju Island?

Je kunt het eiland het beste bereiken via een binnenlandse vlucht vanuit Seoul of Busan.

Is Korea een duur land?

Zuid-Korea is over het algemeen goedkoper dan landen zoals Nederland.

Hoe veilig is Korea?

Zuid-Korea staat bekend als een veilig land met weinig criminaliteit.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>