Aken is een leuke stad in Duitsland, vlak over de grens bij Maastricht. Aken staat bij veel landgenoten bekend als een leuke stad waar veel te doen is. Dagelijks komen er dan ook veel Nederlanders om te winkelen in Aken. Op Reistijger vertellen we je welke winkels je bezocht MOET hebben!


Over Aken

Voordat we ingaan op het winkelaanbod vertellen we kort wat over de stad zelf. De officiële Duitse benaming is Aachen. Met ongeveer 250.000 inwoners is het geen kleine stad. Het heeft een historische binnenstad met verschillende monumentale kerken en twee oude stadsmuren. Je kunt er naast winkelen ook genoeg cultuur proeven.

Winkels Aken

Het aanbod van winkels in Aken is zeer gevarieerd. Uiteraard heb je er de moderne kledingketens zoals de Zara, H&M en de overige bekende namen. Deze vind je allemaal in het Centrum van Aken. Het centrum van Aken is het belangrijkste shopping gedeelte. Naast de grote mode merken vind je er ook kleine boetiekjes, vergelijkbaar met de 9 straatjes in Amsterdam.

Wist je trouwens dat heel veel spullen in Aken (en de rest van Duitsland) vaak net even wat goedkoper zijn dan in eigen land. Ook wanneer je een nieuwe TV wil kopen of meubels voor in huis is het dus een goed idee om te gaan winkelen in Aken.

Tip: als je een dagje shoppen wil combineren met een leuke activiteit raden we je aan om een bezoekje te brengen aan de Lindt chocoladefabriek. Hier leer je op een leuke manier over hoe de chocolade gemaakt wordt, en kun je ook nog eens wat lekkers kopen voor thuis!

Welke dagen kun je terecht?
Je kunt van maandag tot en met zaterdag terecht bij de meeste winkels. Helaas is er op zondag weinig te doen. Sommige restaurants en kroegjes openen wel de deuren maar de winkels in Aken zijn helaas gesloten (behalve rond de feestdagen). Ook zijn er geen koopavonden.

Parkeren in het centrum van Aken

Parkeren is in Aachen geen enkel probleem. Er bevinden zich in totaal 15 verschillende parkeergarages in het centrum. De meeste hiervan hebben een extra voordelig tarief voor toeristen die van buiten de stad komen.

Winkelcentrum Aken

Als je de leukste winkels in Aken wil bezoeken maar geen zin hebt om door de binnenstad heen te banjeren kun je ook verschillende winkelcentra bezoeken. Er zijn 2 winkelcentrums in Aken die de moeite waard zijn om naar toe te rijden; Aquis Plaza en Hirsch-Center Aachen.

Aquis Plaza

Aquis Plaza is een winkelcentrum in de oude binnenstad. Het is een zeer groot overdekt winkelcentrum waar ook regelmatig leuke activiteiten plaatsvinden voor kinderen. Zo staat er regelmatig een ballonnen goochelaar om de kinderen te vermaken met leuke creaties. In veel opzichte doet het denken aan de grote shopping outlets in Duitsland.

Aquis plaza wordt door bezoekers beoordeeld met 4 uit 5 sterren op onder meer Tripadvisor.

Aquis Plaza Aachen
Adres: Adalbertstraße 100, 52062 Aachen
Telefoonnummer: +49 24 194378210
E-mail: aquisplaza[at]ece.com

het winkelcentrum aquis plaza

Hirch-Center

Hirsch-Center begeeft zich juist aan de rand van de stad en is dus nog makkelijker te bereiken met de auto. Dit winkelcentrum in Aken is wel kleiner en minder toeristisch dan Aquis Plaza. Het centrum richt zich dan ook vooral op lokale bewoners en bestaat voor een groot deel uit een gigantische supermarkt (Edeka). Toch is het nog steeds erg leuk om er langs te gaan en de grote boodschappen te doen.

Hirsch Center Aachen
Adres: Elsassstraße 139, 52082 Aachen
Telefoonnummer: 0241 / 55924-150
E-mail: hca[at]retail-management.de

hirsch center

Is er een koopzondag in Aken?

Helaas, zowel de normale winkels zijn ook de winkelcentrums in Aken gesloten op zondagen. Duitsland kent in tegenstelling tot Nederlanders geen echte 'koopzondag cultuur'. De winkels zijn slechts 4 zondagen in het jaar geopend. Meestal is dit rond de belangrijke feestdagen zoals Kerst en Oud en Nieuw. Op normale zondagen valt er niet veel te winkelen in Aken.

Ook kent de gemeente Aachen weinig koopavonden. Enkel rondom bepaalde evenementen kan het zijn dat sommige winkeliers de deuren extra openen voor in de avonduren. Verwacht echter niet dat je kunt winkelen op een willekeurige donderdagavond. Lees hier meer over de koopzondagen in Duitsland.

Openingstijden winkels

De meeste winkels hanteren openingstijden van 10:00 - 19:00 op maandag tot en met vrijdag. Op zaterdagen gaan sommige winkels al om 09:00 open maar dit geldt niet voor alle kleding winkels.

Sommige centra zoals de eerder genoemde Hirsch Center en Aquis Plaza zijn vak langer open. De meeste winkels in het Hirsch Center zijn tot 8 uur of zelf 9 uur ‘s avonds open. In het Aquis Plaza kun je terecht tot 8 uur ‘s avonds.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>