Is jouw hond gek op water en ben je op zoek naar een geschikte locatie waar je jouw trouwe viervoeter kan laten zwemmen? Wij hebben het voorwerk al gedaan! In dit artikel vind je we een overzicht van maar liefst 11 fantastische zwemstranden waar jij en je hond kunnen wandelen en volop kunnen genieten van het water!


Lutterzand in Overijssel

Het Lutterzand, een stuifzandgebied van 750 hectare gelegen langs de rivier de Dinkel, staat bekend als fijn hondenstrand. Aan de oostelijke oever van de Dinkel heeft Staatsbosbeheer een speciaal gebied gereserveerd als honden losloopgebied. Hier kunnen honden vrij over het strand lopen en een verfrissende duik nemen, aangezien zwemmen in de Dinkel is toegestaan. Voor bezoekers met viervoeters is het Lutterzand dus een ideale bestemming.

Gratis parkeren is mogelijk op de aangewezen parkeerplaats aan de Lutterzandweg 12.

schoorl


Hondenstrand Lauwersmeer in Groningen

Langs de rand van de Waddenzee ligt het Lauwersmeer, een schitterend Nationaal Park dat zich uitstrekt over 9.000 hectare. Binnen dit park is er een speciale zone waar honden vrij kunnen rondlopen. Deze zone bestaat uit een uitgestrekt grasveld en twee zandstrandjes, waar je jouw hond het hele jaar door kunt laten zwemmen. Terwijl je hier bent, kun je genieten van het weidse uitzicht over de uitgestrekte grasvelden. Het is absoluut de moeite waard om je hond hier te laten zwemmen en zelf te ontspannen.

Je kan gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Strandweg.

IJmuiderslag in IJmuiden

Samen met jouw trouwe viervoeter zwemmen in de zee? Dan is IJmuiderslag in IJmuiden sterk aan te raden. IJmuiderslag is een rustig en breed strand waar honden overal los mogen tussen 1 oktober en 1 april. Buiten deze maanden om moeten honden enkel bij het strandgedeelte bij de strandhuisjes aangelijnd. Hier komen dagelijks veel eigenaren die hier hun hond laten zwemmen en uitrazen over het strand!

Parkeren kan aan de Heerenduinweg, dit is wel betaald van 15 april t/m 14 september.

Middelwaard in Vianen

Middelwaard is een losloopgebied van 35 hectare, gelegen aan de Lek bij Vianen. Het losloopgebied omringt een grote rietplas waar dagelijks vele honden zwemmen. Aan de overzijde van de plas ligt ook nog een prachtig hondenstrand met geleidelijke oevers, hier kun je jouw hond makkelijk laten wennen aan het zwemwater!

Gratis parkeren is mogelijk op het nabijgelegen parkeerterrein.

Hondenstrand Bloemendaal

In Bloemendaal vind je een speciaal hondenstrand waar je hond los mag rennen en kan zwemmen in de zee. Het losloopgebied begint bij strandopgang Parnassia en eindigt bij het naaktstrand. Op dit gedeelte van het strand mag je jouw trouwe viervoeter het hele jaar door los laten lopen. Het is de heerlijke plek om je hond te laten zwemmen en uitrazen, terwijl je zelf geniet van de prachtige kustlijn.

Parkeren kan bij de betaalde parkeerplaats nabij strandtent Parnassia.

Klinkenbergerplas in Oegstgeest

In Oegstgeest vind je de Klinkenbergerplas, een losloopgebied met een oppervlakte van 60 hectare. Aan de oostelijke oever van de plas bevinden zich twee hondenstrandjes waar honden het hele jaar door vrij kunnen rondrennen, zwemmen en ravotten. Ook mogen honden loslopen gedurende het hele jaar op een groot deel van de verschillende wandelroutes rondom de plas. Voor je wandeling kun je kiezen uit een 1 km of 2 km route. De route van 2 km bestaat uit een lang pad rondom de grote plas, wat ongeveer 30 minuten in beslag neemt. De route van 1 km gaat over een pad rondom de kleinere plas.

Parkeren is mogelijk en gratis op de parkeerplaats aan het Klinkenbergerpad, grenzend aan de N44.

Hondenspeelbos Punthorst in Overijssel

Het Hondenspeelbos Punthorst in Overijssel is een omheind speelveld, volledig toegewijd aan honden. Het terrein is volledig omheind door een groot hek en heeft als regel dat alle honden los moeten lopen. Dit is met de reden dat honden beter met elkaar kunnen spelen en communiceren wanneer ze los lopen. Het speelbos biedt goed aangelegde wandelpaden, een zwemvijver met een strandje en gezellige bankjes waar je als eigenaar even kan uitrusten. Je vindt hier geen fietsers, paarden of wandelaars, wat het gebied extra veilig maakt.

Gratis parkeren is beschikbaar op de parkeerplaats aan de Kampweg 7715 PM in Punthorst.

Wij kunnen een rustig huisje aan zee met de hond absoluut aanraden. Op deze manier kan je hond elke dag een verfrissende duik nemen in de zee!

Reistijger.nl

De Twee Heuvels in Rotterdam

Gelegen in het Stadionpark in Rotterdam vind je een Park genaamd De Twee Heuvels. Honden mogen hier het hele jaar door vrij rondlopen in het speciale losloopgebied ten zuiden van het park. Een voordeel aan dit park is dat er unieke bomen te bewonderen zijn met afkomst uit verschillende delen van de wereld. Voor honden is er een hondenstrandje gecreëerd waar jouw hond lekker mag zwemmen in stilstaand water.

Gratis parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van Basic-Fit.

Streekbos in Bovenkarspel

In Bovenkarspel vind je Streekbos, een prachtig recreatieschap met een oppervlakte van 72 hectare. Binnen het Streekbos zijn maar liefst 3 losloopgebieden waar honden het hele jaar door vrij kunnen rondrennen. Bij het Weelenpad vind je een speciaal hondenstrandje, waar honden het water in kunnen en met andere honden kunnen spelen.

Gratis parkeren is mogelijk op twee locaties: aan de Veilingweg 21 en op de parkeerplaats aan de Haling in Enkhuizen.

Strand Lemmer in Lemmer

Het strand van Lemmer in Friesland heeft een officieel losloopgebied voor honden. Hier kunnen honden het hele jaar door op het strand rennen, zwemmen en spelen. Neem een verfrissende duik met je hond en ga vervolgens een hapje of drankje halen bij Beachclub Lemmer. Honden zijn hier ook van harte welkom.

Gratis parkeren is mogelijk op de ruime parkeerplaats direct achter het strand, gelegen aan de Plattedijk.

Recreatieplas De Afgraving in Drunen

Gelegen in Drunen vind je Recreatieplas De Afgraving, een voormalige zandafgraving met helder water waar honden kunnen loslopen en lekker zwemmen. De plas is prachtig om te zien, omringd door bossen, riet en waterplanten. In het gebied rondom de afgraving mogen honden het hele jaar door loslopen.

Parkeren is gratis aan de Kanaalweg in Drunen, bij het bordje van de Vlindertuin.

Bron: DenHaag.com

12. Hoorneboegse Heide in Hilversum

De Hoorneboegse Heide is onderdeel van het Goois Natuurreservaat. Het is een prachtig en divers hondenlosloopgebied dat een variërend landschap biedt. Honden hebben hier bijna overal de vrijheid om het hele jaar door los te lopen, op voorwaarde dat ze goed luisteren naar hun baasjes. Dit is hier essentieel, gezien het feit dat er ook ruiterpaden doorheen lopen en grote grazers op de hei aanwezig zijn.

Voor bezoekers die met de auto komen, kun je parkeren bij de parkeerplaats van restaurant De Rading.

13. Dwingelderveld in Drenthe

In het Nationaal Park Dwingelderveld, gelegen nabij Dwingeloo in Drenthe, vind je een geweldig hondenlosloopgebied bestaande uit bossen, akkers, stuifzanden en uitgestrekte heidevelden. Er zijn verschillende gebieden waar honden los mogen lopen. De drie losloopgebieden zijn Lheederzand (120 ha), Spier (12 ha) en Beilen (8 ha). Het uitgestrekte Lheederzand is het grootste van deze gebieden en biedt honden volop ruimte om te rennen en te spelen.

Tijdens je wandeling kun je op je route de Bospub tegenkomen, een leuk restaurant midden in de natuur. Hier zijn honden welkom, en je kunt genieten van bijvoorbeeld een high tea en pannenkoeken. Op de eerste en laatste zondag van de maand wordt hier ook live muziek gespeeld.

Je kan gratis parkeren aan het einde van de Oude Hoogeveensedijk in Lhee.

14. Schoorlse duinen in Schoorl

Nationaal Park Schoorlse Duinen is een van de breedste en meest gevarieerde natuurgebieden langs de Nederlandse kust. Je vindt hier dan ook meer dan 100 kilometer aan wandelpaden. Honden mogen hier het vrijwel overal los lopen, behalve gedurende het broedseizoen. Gedurende het broedseizoen, dat loopt van 1 maart tot 1 september, wordt verzocht honden aan te lijnen om verstoring van de natuur te voorkomen. Tijdens je wandeling kom je De Berenkuil tegen, een leuk restaurant waar je kunt genieten van een hapje en drankje.

Je kan parkeren bij het bezoekerscentrum aan de Oorsprongweg 1. Houd er rekening mee dat er parkeerkosten hier €1,90 per uur bedragen.

15. Landgoed Mariëndaal in Oosterbeek

Landgoed Mariëndaal in Oosterbeek is een uitgestrekt losloopgebied, met een omvang van 114 hectare. Je vindt hier beboste heuvels, graslanden, weelderige akkers, vijvers en kronkelende beekjes. Dit maakt het een prachtige omgeving om in te wandelen. Ook mogen honden hier bijna overal los lopen.

Parkeren is mogelijk bij Mariëndaal 8, in de buurt van de zwemvijver.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>